Etkinliğin Kapsamı

Etkinlik kapsamında sağlık bilimleri, fen, veterinerlik, mühendislik alanlarında yüksek lisans, doktora öğrencileri (kayıtlı/mezun), tıpta uzmanlık öğrencileri ve Ar-Ge araştırmacıları için prenatal tanı, mühendislikleri, veterinerlik çalışmaları, sağlık (tıp, hemşirelik, diş, acil yardım), elektronik ve endüstriyel alanlarda tanı kitlerinin nasıl geliştirilebileceğine dair fikir ve temel bilgiye sahip olması amacı ile teorik kavramlar, prenatal tanı, moleküler işlevsellik, PCR tekniği ve uygulaması, nanoyapı sentez ve modifikasyonları, moleküler bağlama teknikleri ve kararlılığın sağlanması/kanıtları gibi bölümler hakkında detaylı bilgi/uygulama verilecektir. Ayrıca, geliştirilen (ya da geliştirildiği düşünülen) tüm sentez yapılarının hücre kültür uygulamalarına da değinilecektir (gerçek örnek sonuçları üzerinden). Böylelikle, tüm bahsi geçen konu ve uygulamaları, literatür destekli, eğitimcilerin bizzat yürüttüğü ve yayınladığı çalışmalar üzerinden ifade edilmesi amaçlanmıştır.

Etkinlik süresi 3 gün olup, toplamda yüz yüze 17 ders saati teorik 7 ders saati uygulamalı eğitim verilecektir. Eğitimler Çukurova Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi’nde görev yapan öğretim üyeleri tarafından verilecektir. Koordinatör ve eğitmenlerin eğitim sırasında anlatacakları tüm yöntemleri çalışmalarında kullanmışlardır. Etkinliğin amacı ve kapsamına uygun deneyimli bir eğitmen grubu oluşturulmuştur.

Eğitim kapsamında tercih edilecek katılımcı niteliği öncelikli olarak lisansüstü başvuru sahiplerinin (kayıtlı/mezun) olacaktır. Bu kapsamda başvurular arasında da öncelik, fen, veterinerlik, mühendislik ve sağlık bilimleri lisansüstü katılımcılarındır.  Bununla birlikte, yeterli sayıya ulaşılmaması durumunda diğer fakülte ve birimlerden gelen lisans öğrenci başvuruları ile katılımcı kontenjanı tamamlanacaktır.

Fen bilimleri, mühendislik, sağlık bilimleri ve veterinerlik alanında eğitim gören yüksek lisans ya da doktora programında kayıtlı/mezun ya da Ar-Ge kuruluşunda çalışan araştırmacılardan oluşması çalışmanın amacına ulaşması için önemli faktördür.